Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 15

Zgjidhja e ushtrimit 15 të mësimit 8.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në një klasë 20 nxënës mësojnë matematikë të avancuar, 12 mësojnë kimi të avancuar dhe 5 nxënës i mësojnë të dyja. Çdo nxënës është i angazhuar të pakten në një nga këto dy lëndë. Sa nxënës ka klasa?