Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 8.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Jepen bashkësitë A: {bashkësia e numrave natyrorë çift, më të vegjel se 20}, B: {bashkësia e numrave natyrorë tek, më të vegjel se 20}, C: {bashkësia e numrave natyrorë, më të vegjel se 20, që janë shumëfisha të numrit 3} dhe D: {bashkësia e numrave natyrorë, më të vegjel se 20, që janë shumëfisha të numrit 5}. Gjeni ABA\cap B, ACA\cap C, ADA\cap D, BCB\cap C, BDB\cap D, CDC\cap D.