Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 8.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Jepen bashkësitë: A: {Bashkësia e trekëndëshëve dybrinjëshëm}, B: {Bashkësia e trekëndëshave barabrinjës} dhe C: {Bashkësia e trekëndëshave kënddrejtë}. Gjeni ABA\cap B, ACA\cap C dhe BCB\cap C.