Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 8.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Jepen shifrat 1, 2 dhe 5. Shkruani bashkësitë e numrave natyrorë tri shifrorë të formuar me këto shifra (pa përsëritjen e shifrave).

  1. Sa elemente ka kjo bashkësi?
  2. Cili prej tyre është elementi më i madh? Elementi më i vogël?