Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit 8.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Jepet ABA\cup B ={1,2,3,4,5,6}=\lbrace1,2,3,4,5,6\rbrace dhe A={1,3,4,5}A=\lbrace1,3,4,5\rbrace. Gjeni numrin minimal dhe maksimal të elementëve të bashkësisë BB.