Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 15

Zgjidhja e ushtrimit 15 të mësimit 8.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Jepen bashkësitë A={xZA=\lbrace x\isin Z | x29=0}x^2-9=0\rbrace dhe B={xZB=\lbrace x\isin Z | x28x+15=0}x^2-8x+15=0\rbrace. Gjeni ABA\cap B dhe ABA\cup B.