Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 16

Zgjidhja e ushtrimit 16 të mësimit 8.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Jepen bashkësitë A={xRA=\lbrace x\isin R | 3x60}3x-6\geq0\rbrace dhe B={xRB=\lbrace x\isin R | 2x10<0}2x-10\lt0\rbrace. Gjeni ABA\cap B dhe ABA\cup B.