Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 8.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Gjeni prerjen dhe bashkimin e bashkësive:

  1. A={xRA=\lbrace x\isin R | x<7}x\lt7\rbrace, B={xRB=\lbrace x\isin R | x2}x\geq2\rbrace
  2. A={xRA=\lbrace x\isin R | x1}x\geq1\rbrace, B={xRB=\lbrace x\isin R | x>3}x\gt3\rbrace
  3. A={xRA=\lbrace x\isin R | 1<x<3}1\lt x\lt3\rbrace, B={xRB=\lbrace x\isin R | 0x7}0\leq x\leq7\rbrace
  4. A={xRA=\lbrace x\isin R | 2<x<4}2\lt x\lt4\rbrace, B={xRB=\lbrace x\isin R | 3<x5}3\lt x\leq5\rbrace
  5. A={xRA=\lbrace x\isin R | 1x7}1\leq x\leq 7\rbrace, B={xRB=\lbrace x\isin R | 0<x<3}0\lt x\lt 3\rbrace
  6. A={xRA=\lbrace x\isin R | 1<x<7}-1\lt x\lt7\rbrace, B={xRB=\lbrace x\isin R | 1x<2}1\leq x\lt2\rbrace