Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 8.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Hidhen dy zare të rregullta dhe mbahet shënim ndryshesa e pikëve.

  1. Ndërtoni një tabelë për të treguar hapësirën e rezultatëve.
  2. Shkruani bashkësinë e të gjitha rezultatëve të mundshme.
  3. Gjeni probabilitetin që ndryshesa të jetë: i) 0 ii) 3 iii) 6 iv) një numër i thjeshtë