Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 8.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një monedhë e rregullt hidhet tri herë dhe shënohen rezultatet (për shëmbull: lek, lek, stemë).

  1. Shkruani bashkësinë e 8 rezultateve të mundshme.
  2. Sa mundësi ka që dy monedha të bien "lek"?
  3. Sa mundësi ka që të kemi tri rezultate të njejta?

Zgjidhja

Shkarko aplikacionin për të parë zgjidhjen.