Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 8.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Përdoren dy ruleta të rregullta. Në njërën, pikët e mundshme janë 1, 2 dhe 4, në tjetrën 1, 3 dhe 5. Mbahet shënim shuma e pikëve të të dyja ruletave.

  1. Ndërtoni tabelën e hapësirës së rezultatëve.
  2. Shkruani bashkësitë e të gjitha rezultatëve të mundshme.
  3. Gjeni probabilitetin që rezultati të jetë: i) 2 ii) 3 iii) çift