Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 8.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Ruletat e ushtrimit 5 përdoren përsëri, por rezultati që shënohet është prodhimi i pikëve.

  1. Ndërtoni tabelën e hapësirës së rezultatëve.
  2. Shkruani bashkësinë e të gjitha rezultateve të mundshme.
  3. Gjeni probabilitetin që rezultati të jetë: i) 2 ii) 3 iii) çift