Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 8.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një çift zaresh të rregullta hidhen dhe shuma dhe prodhimi i pikëve shënohen në dy lista. Zaret hidhen 100 herë.

  1. Vlerësoni numrin e herëve që shuma do të jetë 10.
  2. Vlerësoni numrin e herëve që prodhimi do të jetë 10.
  3. Në listën e shumave, numri 6 do të shihet më shumë se, më pak se, apo njëlloj me listën e prodhimeve?
  4. Në listën e shumave, numri 3 do të shihet më shumë se, më pak se, apo njëlloj me listën e prodhimeve?
  5. Martini thotë se numri 7 me siguri do të shfaqet më shumë në listën e shumave, sepse 7 nuk mund të përftohet si prodhim. A ka të drejtë ai?