Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit Përsëritje për krerët 1-6 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Melisa thotë se pjesëtuesi më i madh i përbashkët i numrave 4410 dhe 3300 është 2310, kurse shumëfishi më i vogël i përbashkët i tyre është 485100. Korrigjoni gabimet e saj.
  2. Melisa thotë që numrat më të vegjel natyrorë, të cilët po të shumëzohen përkatësisht me numrat 3300 dhe 4410 i kthejnë ata në katrorë të plotë, janë 33 dhe 10. Argumentoni pse ka të drejtë ajo.