Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 13

Zgjidhja e ushtrimit 13 të mësimit Përsëritje për krerët 1-6 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Një palestër ka 1.2×1021.2\times10^2 anëtarë, secili prej të cilëve përdor mesatarisht 4.7×1034.7\times10^3 njësi elektrike në vit. Sa njësi elektrike përdor palestra në një vit?
  2. Masa e atomit të azotit është 2.326×10232.326\times10^{-23}g. Një litër ajër përmban 4.3602×1014.3602\times10^{-1}g azot. Sa atome azoti ndodhen në një litër ajër?