Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit Përsëritje për krerët 1-6 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Një drejtkëndësh me brinjë (4+3)(4+\sqrt{3}) dhe (p3)(p-\sqrt{3}) ka syprinë qq, ku pp dhe qq janë numra natyrorë. Gjeni pp dhe qq.
  2. Brinjët e një trekëndëshi barabrinjës janë (12a3)(12-a\sqrt{3}), (6+a3)(6+a\sqrt{3}) dhe (b3+412)(b\sqrt{3}+4\dfrac{1}{2}). Gjeni aa dhe bb.