Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit Përsëritje për krerët 1-6 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

 1. Renditni numrat e mëposhtëm nga më i vogli te më i madhi.
  1. 424^2
  2. 2.25\sqrt{2.25}
  3. 171^7
  4. (3)3(-3)^3
  5. 3.233.2^3
  6. 46.6563\sqrt[3]{46.656}
  7. (592.704)3\sqrt[3]{(-592.704)}
  8. 505^0
 2. Cilët numra të njëpasnjëshëm në këtë renditje kanë ndryshesën më të madhe?
 3. Cilët numra të njëpasnjëshëm në këtë renditje kanë ndryshesën më të vogël?