Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit Përsëritje për krerët 1-6 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Doriana ka zgjidhur ekuacionet e mëposhtme dhe ajo thotë se aa =3=3, b=1b=1 dhe c=2c=2. A është e saktë Doriana? Për vlerat që nuk janë të sakta, jepni të gjitha vlerat e mundshme të sakta.

  1. (5a)2=625(5^a)^2=625
  2. 6b1×36=12966^{b-1}\times36=1296
  3. c2=2cc^2=2^c