Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit Përsëritje 1 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Për secilin çift numrash të dhënë më poshtë, gjeni shumëfishin më të vogël të përbashkët dhe pjesëtuesin më të madh të përbashkët:

  1. 5 dhe 7
  2. 13 dhe 39
  3. 60 dhe 36
  4. 30 dhe 108