Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit Përsëritje 1 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Thjeshtoni shprehjet e mëposhtme që përmbajnë numra irracionalë.

  1. 108\sqrt{108}
  2. 5327+85\sqrt{3} - \sqrt{27} + \sqrt{8}
  3. 25×52\sqrt{5} \times \sqrt{5}
  4. 6×2\sqrt{6} \times \sqrt{2}
  5. 38:23\sqrt{8} : \sqrt{2}
  6. 510:1055\sqrt{10} : 10\sqrt{5}
  7. (32)(35)(\sqrt{3}-2)(\sqrt{3}-5)
  8. 8+282\dfrac{\sqrt{8}+\sqrt{2}}{\sqrt{8}-\sqrt{2}}