Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit Përsëritje 1 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Eleminoni rrënjët nga emëruesi i thyesave të mëposhtme.

  1. 17\dfrac{1}{\sqrt{7}}
  2. 36\dfrac{3}{\sqrt{6}}
  3. 525\dfrac{5}{2\sqrt{5}}
  4. 4+66\dfrac{4+\sqrt{6}}{\sqrt{6}}
  5. 32512842\dfrac{3\sqrt{2}-5}{\sqrt{128}-4\sqrt{2}}
  6. 43+5263+27\dfrac{4\sqrt{3}+5\sqrt{2}}{6\sqrt{3}+\sqrt{27}}