Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit Përsëritje 3 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një kuboid i ka përmasat: 14 m, 3.53.5 m dhe 5 m. Njehsoni:

  1. vëllimin
  2. syprinën e përgjithshme të kuboidit
  3. Kuboidi është i bërë nga një material me dendësi 1.51.5 kg/m3. Sa është masa e këtij kuboidi?