Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit Përsëritje 3 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një prizëm me vëllim 20 cm3, është zmadhuar në një prizëm të ngjashëm me vëllim 160 cm3 (shihni figurën).

  1. Sa do të jetë gjatësia xx e brinjës së bazës së tij?
  2. Syprina e prerjes tërthore të trupit më të madh është 40 cm2. Sa është syprina e prerjes tërthore të trupit më të vogël?