Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit Përsëritje 5 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Kryeni llogaritjet e mëposhtme dhe përfundimet jepini në shkrimin standard.

  1. (4 ×\times 103) ×\times (2.1 ×\times 108)
  2. (2.4 ×\times 108) :: (5 ×\times 10-3)
  3. (4.5 ×\times 107) + (3 ×\times 105)
  4. (8.4 ×\times 10-6) - (2 ×\times 10-4)