Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit Përsëritje 5 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Gjeni vlerën e shprehjeve të mëposhtme.

 1. 105×10210^5 \times 10^2
 2. 56:535^6 : 5^3
 3. 707^0
 4. (323^2)3^3
 5. 100\sqrt{100}
 6. 641264^{\frac{1}{2}}
 7. 12513125^{-\frac{1}{3}}
 8. 626^{-2}
 9. 4324^{\frac{3}{2}}
 10. (131213^{\frac{1}{2}})2^2
 11. 272327^{\frac{2}{3}}
 12. 1210.5121^{-0.5}