Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit Përsëritje 5 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Thjeshtoni shprehjet e mëposhtme.

  1. 237×2272^{\frac{3}{7}} \times 2^{\frac{2}{7}}
  2. 237:2272^{\frac{3}{7}} : 2^{\frac{2}{7}}
  3. (237)2(2^{\frac{3}{7}})^2
  4. 23×242^{-3} \times 2^{-4}
  5. 23:242^{-3} : 2^{-4}
  6. (23)4(2^{-3})^{-4}
  7. 254×212:2342^{-\frac{5}{4}} \times 2^{\frac{1}{2}} : 2^{-\frac{3}{4}}
  8. (22×256)2:223(2^{-2} \times 2^{\frac{5}{6}})^2 : 2^{-\frac{2}{3}}