Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit Përsëritje 5 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Zgjidhni ekuacionet e mëposhtme.

  1. 27=3a27 = 3^a
  2. 6=6b\sqrt{6} = 6^b
  3. 43=2c\sqrt[3]{4} = 2^c
  4. 11000=10d\dfrac{1}{1000} = 10^d