Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit Përsëritje 5 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Gjeni vlerën e saktë të shprehjeve të mëposhtme.

  1. 514×8\dfrac{5}{14} \times 8
  2. 59×320\dfrac{5}{9} \times \dfrac{3}{20}
  3. 715+23\dfrac{7}{15} + \dfrac{2}{3}
  4. 6738\dfrac{6}{7} - \dfrac{3}{8}
  5. 5151135\dfrac{1}{5} - 1\dfrac{1}{3}
  6. 813×358\dfrac{1}{3} \times \dfrac{3}{5}
  7. 611:9\dfrac{6}{11} : 9
  8. 314:97\dfrac{3}{14} : \dfrac{9}{7}
  9. 214:3132\dfrac{1}{4} : 3\dfrac{1}{3}