Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit Përsëritje 5 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Thjeshtoni shprehjet e mëposhtme.

  1. 7+2π35π7 + 2\pi - 3 - 5\pi
  2. 112+31 - \sqrt{12} + \sqrt{3}
  3. 11π(645)11\pi(\sqrt{64} - 5)
  4. 6+272+8+753\dfrac{6 + \sqrt{27}}{2} + \dfrac{8 + \sqrt{75}}{3}
  5. (9+27)(17)(9 + 2\sqrt{7})(1 - \sqrt{7})
  6. 5535\dfrac{5 - \sqrt{5}}{3\sqrt{5}}