Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit Përsëritje 5 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Llogaritni saktë diametrin e rrethit dhe të gjysmërrethit të paraqitur në figurat e mëposhtme: i) Syprina = 2π\pi; ii) Syprina = 18π\pi
  2. Llogaritni saktë perimetrin e rrethit dhe perimetrin e gjysmërrethit.

Video