Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit Përsëritje 6 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një rreth ka ekuacion x2+y2=8x^2+y^2=8.

  1. Shkruani: i) koordinatat e qendrës së rrethit; ii) rrezen e rrethit
  2. Shkruani ekuacionin e tangjentes ndaj rrethit në pikën me abshisë x=2x=2.