Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit Përsëritje 6 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në figurë janë dhënë grafikë, të cilët janë shndërrime të grafikut të funksionit y=x2y=x^2.

  1. Përshkruani shndërrimet e grafikut të funksionit y=x2y=x^2.
  2. Shkruani ekuacionet e funksioneve të paraqitura nga secili grafik.