Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit Përsëritje 7 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një anije niset nga një port dhe lundron 120 km drejt jugut. Më pas, lundron 75 km drejt perëndimit.

  1. Sa larg portit është anija?
  2. Njëhsoni kursin nga porti tek anija.