Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit Përsëritje 7 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Gjeni shumat e vektorëve dhe vizatojini si rezultante u=5(21)+4(10)\vec{u}=5\dbinom{2}{-1}+4\dbinom{-1}{0}, v=3(32)4(31)\vec{v}=3\dbinom{3}{2}-4\dbinom{3}{-1}.