Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit Vlerësim 1 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Irisi dhe Jani përpiqen të shkruajnë numrin 19800 si prodhim të faktorëve të thjeshtë.

Irisi shkruan: 19800 = 23×32×52×112^3 \times 3^2 \times 5^2 \times 11
Jani shkruan: 19800 = 2×33×5×112 \times 3^3 \times 5 \times 11

Kush është i saktë? Shkruani numrin 19800 si prodhim të faktorëve të tij të thjeshtë, duke përdorur fuqitë. Tregoni metodën tuaj.