Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit Vlerësim 1 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një kuti dhuratash në formë kuboidi e ka gjatësinë 5+275 + 2\sqrt{7}, gjerësinë 27\sqrt{27} dhe lartësinë 535\sqrt{3}, siç tregohet në figurë.

  1. Gjeni syprinën: i) e faqes A; ii) e faqes B; iii) e faqes C.
  2. Gjeni syprinën e përgjithshme të kutisë.
  3. Një fjongo do të përdoret për ta lidhur dhuratën në të dyja drejtimet. Sa është minimumi i gjatësisë së fjongos?
  4. Gjeni vëllimin e kutisë.