Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit Vlerësim 1 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Përfundimet e thjeshtimeve të mëposhtme janë gabim. Për secilin prej tyre, shpjegoni gabimin dhe gjeni përgjigjen e saktë.

  1. 3+3=6\sqrt{3} + \sqrt{3} = \sqrt{6}
  2. 43×512=20364\sqrt{3} \times 5\sqrt{12} = 20\sqrt{36}
  3. (3+4)2=3+16=19(\sqrt{3} + 4)^2 = 3 + 16 = 19
  4. (62)2=64=2(\sqrt{6} - 2)^2 = 6 - 4 = 2
  5. (3+3)(73)=213=18(3+\sqrt{3})(7-\sqrt{3}) = 21 - 3 = 18
  6. (7+5)(75)=12(\sqrt{7}+\sqrt{5})(\sqrt{7} - \sqrt{5}) = 12
  7. (48+211)(38511)=1264110(4\sqrt{8} + 2\sqrt{11})(3\sqrt{8}-5\sqrt{11}) = 12\sqrt{64} - 110