Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 13

Zgjidhja e ushtrimit 13 të mësimit Vlerësim 1 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Eleminoni rrënjën nga emëruesi në secilën prej shprehjeve të mëposhtme. Kthejeni thyesën në trajtën më të thjeshtë.

  1. 45\dfrac{4}{\sqrt{5}}
  2. 88\dfrac{8}{\sqrt{8}}
  3. 1232\dfrac{1 - \sqrt{2}}{3\sqrt{2}}
  4. 1231845\dfrac{12 - 3\sqrt{18}}{\sqrt{45}}
  5. 152128+63\dfrac{15 - \sqrt{21}}{\sqrt{28} + \sqrt{63}}
  6. 44704176\dfrac{\sqrt{44}}{\sqrt{704} - \sqrt{176}}