Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 14

Zgjidhja e ushtrimit 14 të mësimit Vlerësim 1 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një trekëndësh kënddrejtë i ka përmasat siç janë treguar në figurë. Tregoni që pohimet e mëposhtme janë të vërteta.

  1. h=6h = 6
  2. Perimetri i trekëndëshit është numerikisht i barabartë me dyfishin e syprinës së tij.