Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit Vlerësim 1 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Të gjithë katrorët e numrave më të mëdhenj se 1, mund të shkruhen si shumë e dy numrave të thjeshtë.

  1. Tregoni se ka dy mënyra për ta paraqitur numrin 16 si shumë të dy numrave të thjeshtë.
  2. Tregoni se ka pesë mënyra për ta paraqitur numrin 64 si shumë të dy numrave të thjeshtë.
  3. Tregoni se ka vetëm një mënyrë për të paraqitur një katror të plotë tek si shumë të dy numrave të thjeshtë.