Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit Vlerësim 1 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. A është 27 pjesëtuesi më i madh i përbashkët i numrave 54 dhe 270? Në qoftë se jo, tregoni si mund ta gjeni pjesëtuesin më të madh të përbashkët të këtyre dy numrave.
  2. Duke përdorur zbërthimin në faktorë të thjeshtë, tregoni që 4320 është shumëfishi më i vogël i përbashkët i numrave 96 dhe 270.