Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit Vlerësim 1 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Më poshtë, jepet një metodë tjetër për të gjetur pjesëtuesin më të madh të përbashkët të dy numrave.

  1. Shkruani numrat përbri njëri-tjetrit.
  2. Vendosini kryq numrit më të madh dhe shkruani poshtë tij ndryshesën ndërmjet numrit më të madh dhe atij më të vogël.
  3. Përsëritni hapin 2 derisa numrat që mbeten të jenë të njëjtë.
  4. Ndryshesa e fundit është PMP i dy numrave të dhënë.

Përdoreni këtë metodë për të gjetur PMP-të e çifteve të numrave të mëposhtëm.

  1. 30 dhe 66
  2. 252 dhe 588

A mund të përdoret kjo metodë edhe për më shumë se dy numra?