Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit Vlerësim 1 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Klevi thotë se, që të gjesh vlerën e 33×323^3 \times 3^2, duhen shumëzuar eksponentët. Sajmiri thotë që duhen mbledhur eksponentët. Cili prej tyre ka të drejtë? Përdorni rregullën e saktë për të gjetur vlerën e 33×323^3 \times 3^2.
  2. Gjergji thotë se, për të gjetur vlerën e 148:14214^8 : 14^2, duhet të zbresim eksponentët. Joni thotë se duhen pjesëtuar eksponentët. Cili prej tyre ka të drejtë? Përdorni rregullën e duhur për të gjetur vlerën e 148:14214^8 : 14^2.