Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit Vlerësim 3 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një lokal që shet akullore, ka nxjerrë jashtë një reklamë, e cila përbëhet nga një cilindër, një kon dhe një gjysmësferë që i bashkohet konit, siç tregohet në figurë. Reklama është bërë me material plastik. Fleta e plastikës është 4 cm e trashë.

  1. Njehsoni vëllimin e të gjithë reklamës.
  2. Njehsoni vëllimin e plastikës në gjysmësferë.
  3. Njehsoni syprinën e përgjithshme të reklamës.