Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit Vlerësim 3 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në figurë, paraqitet një lodër e formuar nga bashkimi i një koni me një gjysmësferë me të njëjtën rreze të bazës së konit. Njehsoni:

  1. vëllimin
  2. syprinën e përgjithshme të lodrës