Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit Vlerësim 4 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në tabelën përbri, tregohen gjatësitë e djemve dhe të vajzave të një skuadre noti. Për secilin nga grupet (a. e djemve; b. e vajzave; c. e djemve dhe vajzave së bashku), gjeni:

  1. klasën modale
  2. klasën që përmban mesoren
  3. gjatësinë mesatare të përafërt