Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit Vlerësim 4 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Histogrami i paraqitur më poshtë, tregon numrin e orëve të shpenzuara për përsëritje për një provim nga një grup me 48 nxënës.

  1. Cila është klasa modale?
  2. Cila klasë përmban mesoren?
  3. Gjeni me përafrim kohën mesatare të përsëritjes.