Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit Vlerësim 4 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Numri i pacienteve në dhomën e pritjes në një qendër shëndetësore u regjistrua në intervale 1-orëshe dhe rezultatet u hodhën në grafik.

  1. Sa pacientë ishin duke pritur në dhomë në orën 10:00?
  2. Sa pacientë ishin duke pritur në dhomë në orën 12:00?
  3. Sa pacientë ishin duke pritur në dhomë në orën 14:30?
  4. Pse mund t'i përgjigjeni vetëm me përafrim kërkesës c?
  5. Cili është numri maksimal i pacientëve të regjistruar në dhomën e pritjes?
  6. Jepni një arsye të mundshme për 3 kulmet në serinë kohore.