Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit Vlerësim 5 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Ana thotë se: a) 02 = 1; b) 4912^{\frac{1}{2}} = 7; c) (-3)2 = -9

Silvana thotë se: a) 02 = 0; b) 4912^{\frac{1}{2}} = 149\dfrac{1}{49}; c) (-3)2 = 9

Pa përdorur makinën llogaritëse, tregoni për secilën vlerë se kush ka të drejtë.