Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit Vlerësim 5 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Pika më e lartë e sipërfaqes së tokës, mali Everest, ka një lartësi prej 8.848 ×\times 103 m. Pika më e thellë në oqean, thellësia Challenger, ka një thellësi prej 1.1 ×\times 104 m. Sa është largesa nga fundi i thellësisë Challenger deri në majën e Everestit? Përfundimin jepeni me shkrimin standard dhe si numër të zakonshëm.